Vuoden 2022 Tietojohtamisen verkostopäivien reflektointia – TEHDÄÄN VAAN!

Suomen jääkiekkomaajoukkueen epävirallisesta sloganista ”Tehdään vaan!” tuli nopeasti verkostopäiviemmekin keskeinen hokema ja on sanomattakin selvää, että onnistuneiden päivien jälkeen tunnelma ja olokin olivat kuin olisi voittanut maailmanmestaruuden, tällä kertaa tiimioppimisessa ja joukkuepelaamisessa. Verkostopäivillä oli ensiluokkaisia esityksiä, yhteensä lähes 170 osallistujaa ja kävijäpalautteen NPS-luku oli 100 eli ns. täydet pisteet.

jalonen

Jukka Jalosen esityksestä selvisi, ettei Suomen maajoukkueessakaan pärjätä ilman tietoa, taitoa ja kokemusta mallintaa ja toteuttaa menestys ja siihen liittyvä tarina yhä uudelleen ja uudelleen tapahtuvaksi. Tämän taustalla ovat joukkueen yhdessä muodostetut käytännön arvot. Tästä aasinsiltana, näen verkoston jäsenillä ja verkostopäivien osallistujilla tulevaisuuteen katsovan velvollisuuden, olla jatkuvasti muuttuvassa maailmassa yhteisesti tietoisia siitä, millaisia käytännön arvoja edustavalle organisaatiolle me tietoa jalostamme ja tuotamme sekä millainen tieto sitä ekosysteemiä parhaiten tukee. Organisaation tavoitetta tukeva kulttuuri, tiedostamaton tai tiedostettu, saa alkunsa yksittäisten tiimien tai ryhmien flowsta ja siitä syntyvästä itseä vahvistavasta positiivisesta muutoksesta, jota tiedolla tuetaan.

Laajemmin verkostopäivien esityksistä onkin jo kirjoitettu mm. Ollin tuumailut -blogissa ja Mediuutisten artikkelissa, joten niihin ei tässä blogitekstissä syvennytä.

Mitä sitten verkostopäivien sisällöstä jäi järjestäjän näkökulmasta käteen? No ainakin tiedon käsitteen uudelleen määrittely. ’Tieto on perusteltu uskomus’ tai ’organisaation öljy’ ovat menneen talven hokemia. Niiden sijaan ”Tieto on uskottava menestystarina, joka tarvitsee sen taustalle tarpeeksi sitä tukevaa faktaa”.

Pölyn laskeuduttua järjestäjätiimimmekin miettii miten päivät sujuivat, missä voisimme vielä parantaa ja mallintaa verkostomme menestystarinaa eteenpäin. Ensi vuoden verkostopäivistä halutaan saada entistäkin paremmat ja siinä onnistumiseksi tarvitaan SINUA arvoisa verkoston jäsen, verkostopäivien puhuja, verkostopäiviin osallistuja tai blogia lukeva. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kansallista soten tietojohtamista edistävään toimintaan, pistä epäröimättä viestiä jollekin hallituksemme jäsenistä. JA TEHDÄÄN VAAN!

Mari Siimar

JA TIETENKIN KÄYTÄN HALLITUKSEN PUOLESTA TILANTEEN HYVÄKSI JA KIITÄN KAIKKIA ERITTÄIN TASOKKAITA PUHUJIA, INNOSTUNEITA OSALLISTUJIA JA MAHTAVIA SPONSOREITA SEKÄ NÄYTTEILLEASETTAJIA MENESTYKSEKKÄIDEN PÄIVIEN TEKEMISESTÄ, ILMAN TEITÄ SE EI OLISI ONNISTUNUT!