Onko sote-tietojohtaminen vaarassa ajautua väärille raiteille?

Tietojohtaminen ei ole vain sarja IT-temppuja

IT-orientoitunut kulma näkyy tiedolla johtamisen kehittämishankkeissa erittäin vahvasti. Tietojohtamisen verkosto ry haluaa nosta esiin julkisessa keskustelussa huolen tulevien sote-maakuntien valmiuksista tiedolla johtamiseen. Kansallisissa hankkeissa on tietojohtamisen perustoista hyvät piirustukset siitä, millä tiedolla tulisi johtaa. Sen sijaan miten johdetaan ja onko tietojohtamisella jokin rooli, on keskustelu, jota sote-maakuntien olisi hyvä käydä verkostoissaan läpi. Tietopääoman ja tiedolla johtamisen kyvykkyyksien merkitystä on jopa hieman aliarvioitu sote-uudistuksen yhteydessä. Kuinka siis varmistetaan, että tietojohtaminen ei ole vain sarja IT-temppuja hienojen tilannekuvien tuottamiseksi, vaan organisaation läpileikkaava ajattelutapa aina dialogeista datan alkulähteelle? Vastauksia tähän kysymykseen saat tulevissa blogiteksteissämme. Lue lisää klikkaamalla otsikkoa

Mitä seuraavaksi

Järjestämme seuraavat tietojohtamisen verkostopäivät Vuokatissa marraskuussa 19.-20.11.2020. Tapahtuman ohjelmassa on luvassa sote-tietojohtamista eri kulmista sekä verkostoitumista sote-tietojohtamisen osaajien kanssa. Pyrimme järjestämään vuoden aikana myös webinaarin ajankohtaisista tietojohtamisen kysymyksistä. Tästä lisää myöhemmin.

Tietojohtamisen verkosto ry lyhyesti

Oletko kuullut meistä? Olemme pieni, kasvava ja osaava verkosto, jonka lonkerot ulottuvat sote-kenttään Hangosta Inariin. Verkostomme jäsenet ovat monimuotoinen kokonaisuus niin julkisen kuin yksityisen sektorin palveluntarjoajia ja tuottajia. Asemoimmekin verkostomme vahvaksi sote-tietojohtamisen lähettilääksi.

Tietojohtamisen verkosto ry pyrkii aktiivisesti edistämään tietojohtamisen hyviä käytänteitä. Suuri osa verkostomme toiminnasta ja vaikuttamisesta tapahtuu vertaiskehittämisen nimissä epämuodollisissa tapaamisissa. Hyvä tapa päästä verkostoon mukaan on kontaktoida verkoston hallitusta tai täyttää jäsenhakemuslomake. Verkoston hallituksen jäseniin voi ottaa yhteyttä etunimi.sukunimi@sote-tietojohtaminen.fi osoitteella.

tietoterveisin,

Tietojohtamisen verkosto ry:n hallitus ja hallituksen varajäsenet kaudella 2020,

pj. Mari Siimar, VSSHP

vpj. Tuomas Hujala, Keusote (varalla Olli Nylander, Citrus)

Mika Ålander, Ylä-Savon sote (varalla Eija Peltonen, PSSHP)

Emil Ackerman, PSHP (varalla Matti Oikarainen, LSHP)

Tuija Savolainen, Kuntaliitto (varalla Tuire Mikola, 2M-IT)